GORDON THOMAS WARD – WHISPERS FROM THE WOODS

Artiest info
Website
facebook
 

Indie folkzanger en songschrijver Gordon Thomas Ward is een muzikant uit Winter Harbor in de Amerikaanse staat Maine. Zijn capaciteiten als verhalenverteller in zijn songs werden in het verleden al beloond met een Grammy-nominatie en ze worden ook alom geprezen in de vakpers, zo ook nu weer met betrekking tot de twaalf nummers die hij heeft opgenomen op zijn nieuwste album “Whispers From The Woods”.

Deze plaat begint met het meer dan elf minuten durende epos dat de albumtiteltrack omvat en die u op de eerste audiovideo kunt beluisteren. De in eerdere recensies gemaakte vergelijking tussen zijn moderne folktroubadourswerk en dat van singer-songwriters als James Taylor, Dan Fogelberg en Bob Dylan die hem bij zijn stijlkeuze hebben beïnvloed kunnen we hier enkel maar beamen.

“Whispers From The Woods” is zijn vierde studioalbum sinds zijn debuutplaat “Welcome To The Past” uit 2013 en deze schijf bevat een paar potentiële folkklassiekers zoals het emotievolle “The Gift”, het op de tweede video te beluisteren “Shine”, het over de unieke kwaliteiten die ieder van ons heeft handelende liedje “Brilliant”, het nostalgisch terugblikkende “There Was A Time” en het met ‘dobro resonator’-gitaarspel van bluegrassmuzikante Abbie Gardner ondersteunde nummer “Fly”.

De liefde en het liefdesspel worden verheerlijkt in de prachtige maar iets te korte ballad “Hymn To Love”. We willen ook nog een extra pluim geven voor de albumafsluitende song “Evening Bell” waarop April Reed-Cox voor een sterk staaltje cellospelen heeft gezorgd. De soms naar Americana neigende folksongs op dit album werden tijdens de corona-lockdownperiode geschreven tijdens een afzondering in ‘Howling Woods Cottage’, een afgelegen huisje in een dicht beboste natuur, hetgeen blijkbaar voor wat speciale inspiratie heeft gezorgd bij Gordon Thomas Ward.

(valsam)